Koulu- ja päiväkotikuvaus 2021

Näin on saatettu Joulukuun alkupäivinä vuoden 2021 viimeiset koulu- ja päiväkotikuvaukset loppuun tältä vuodelta. Loppuvuoteen mahtui kymmeniä päiväkoteja, isoja ja pieniä, tuhansia ihania lapsia ja aikuisia, sekä kymmeniä tuhansia kuvia.

Pääsääntöisesti kuvauspäivät sujuvat iloisissa merkeissä, mutta toisinaan ujous, herkkyys tai ihan puhdas känkkäränkkä yllättää. Kuitenkin aikuisen, kuvaajan sekä lapsen hyvällä yhteistyöllä lapsi kuin lapsi lopulta kiinnostuu kuvauksesta.

”mä en hymyile”

onneksi hymy ei ole vaade hyvän kuvan, joten hei, kuvattavan ehdoilla eteenpäin kohti persoonallisia kuvia. Usein se riittää, että ei tarvitse hymyillä. Kuvattava ymmärtää, että kyseessä ei ole pakollinen tilanne, vaan mielenkiintoinen hetki tutkia miten kuvaus tapahtuu. Positiiviset elämänkokemukset kannustavat meitä kaikkia kokeilemaan, joskus jopa hymyilemään, ja jos ei tänään, niin ehkä seuraavan kerran.

”teetkö photoshoppia; -nuoremmaksi? -laihemmaksi? -saisko mustemat ja rohtumat piiloon?”

koulu- ja päiväkotikuvauksessa eli henkilökuvauksessa ajattelen, että kuvauksessa on kyse henkilön sen hetken tallentamisesta. Vaikka kuvan käsittelyä on rajausten, valotusten ja tarkennuksen osalta, tarkoituksena on tuoda kuvattu esille itsenään, ei muokkaamalla häntä photoshopin avuin erinäköiseksi. Kuvatessa suuria määriä näkee miten me ihmiset olemme niin kauniita juuri sellaisina kuin olemme sillä hetkellä, jokainen omalla tavallamme, erilaisina. Yksi parhaita puolia kuvaajana onkin se, että saa nähdä erilaisia, ihania, kauniita, aitoja ihmisiä. Jo kuvien läpikäyminen saa tuntemaan kiitollisuutta, kuinka ihmeellisiä olemmekaan, jokainen.

Alihankintana vuoden 2021 viimeiset koulu- ja päiväkotikuvaukset kuvattu ja toimitettu. Ensivuonna toivottavasti taas uudestaan! P.S. Kansikuvan ihana pikku prinsessa ei ole alihankintana tehdystä päiväkotikuvauksesta 😉

Toiveesta, KuvaTOIVE

Näin on saatettu Joulukuun alkupäivinä vuoden 2021 viimeiset koulu- ja päiväkotikuvaukset loppuun tältä vuodelta.